BINDVÄVSMASSAGE- inför och efter Göteborgsvarvet eller annan träning

I år är Flexmassage officiell leverantör till Göteborgsvarvet 2017!

Vi har tidigare berättat om löparknä och vad du kan göra för att bli av med smärtan som många kan drabbas av genom sin löpträning. Missat detta? Läs här:  https://flexmassage.se/loparkna-vara-basta-tips/ 

Idag ska vi istället berätta mer om varför bindvävsmassage kan hjälpa dig under dina förberedelser inför varvet men självklart även vid all annan typ av träning.

Bindvävsmassage är en effektiv massageform som hjälper dig att bli av med spänningar i musklerna samt slaggprodukter som exempelvis mjölksyra som har bildats vid träning. Genom bindvävsmassagen ökar även blodcirkulationen, vilket ger musklerna mer syre som i sin tur bidrar till minskade spänningar i musklerna och även ökar din prestationsförmåga.

Genom att släppa på spänningar och samtidigt “rensa” kroppen på slaggprodukter hjälper vi kroppen att återhämta sig. Något som är viktigt för att förhindra skador samt för att kunna prestera så bra som möjligt i träningen.

Det är inte enbart viktigt att tänka på uppladdningen innan exempelvis Göteborgsvarvet, utan även återhämtningen efter det att din prestation har genomförts. Då är kroppen kanske extra mycket nedbruten och trött efter en längre träningsperiod och tävlingsprestation. Detta då träning faktiskt till en början bryter ner oss för att sedan genom återhämtning och bra mat bygger upp oss igen och blir ännu lite starkare. Exempel på effektiv och bra återhämtning är alltså Bindvävsmassage eller vanlig Djup klassisk massage, då båda massageformerna bidrar till utrensning av slaggprodukter, ökad blodcirkulationen och därigenom alltså en ökad syretillförsel i musklerna.

 

Har du mer frågor kring bindvävsmassage kan du även läsa vårt tidigare inlägg om Bindvävsmassage och dess positiva effekter här : https://flexmassage.se/bindvavsmassage-och-dess-positiva-effekter/

Du kan självklart även alltid fråga din massör vid ditt nästa besökt.

Välkommen in och boka tid https://www.baraboka.se/flexmassage/selectLocation.php

 

GLÖM INTE BESÖKA OSS VID MÅLGÅNGEN PÅ GÖTEBORGSVARVET 2017 20/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.