Bindvävsmassage och dess positiva effekter

På Flexmassage jobbar vi med något som kallas bindvävsmassage, detta är en behandlingsform som är väldigt effektiv och har flera positiva effekter för kroppen.

Vid behandling med bindvävsmassage använder vi oss av en specialdesignad vacummaskin för att få så bra resultat som möjligt. Bindvävsmassage bidrar till ökad blodgenomströmning vilket är bra för bland annat återhämtningen och syretransporten i kroppen. Bindvävsmassage sänker även nervspänningar, frisätter slaggprodukter och får musklerna att slappna av. Allt detta samtidigt som det lindrar muskelvärk, ledvärk, kronisk smärta samt svullnader i exempelvis benen. Bindvävsmassage går även utmärkt att kombinera med djupklassisk massage, och om du är mer nyfiken på behandlingen kan du alltid fråga din massör. 

Bindvävsmassage är även en väldigt framgångsrik behandlingsmetod mot celluliter, då förtätad bindväv och dålig blodgenomströmning är de bakomliggande orsakerna till just celluliter.

Håll utkik! Ett inlägg om cellulitbehandling med hjälp av bindvävsmassage kommer att presenteras här på bloggen. Med en längre intervju av en en kund som utfört behandlingen i tio veckors tid. Men under tiden kan vi rekommendera er att lyssna på Läkarpodden med Tilde de Paula Eby och Doktor Mikael, där Mikael berättar om just bindvävsmassage som behandlingsform av celluliter, och konstaterar att behandlingen tillsammans med träning/motion faktiskt är det enda som hjälper mot celluliter.

Varmt välkomna in och testa!

IMG_1697

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.