Glöm inte bort att ta hand om dig själv i sommar!

Sommaren är i fullgång och semestern likaså eller så kanske den bara är runt hörnet…

Under sommaren är det är lätt att glömma bort eller komma ur de uppbyggda vanorna från våren. Idag vill vi trycka lite extra på att verkligen fortsätta sina goda vanor över sommaren för att inte tappa bort dem och för att komma tillbaka till hösten fylld med energi och fortsatta goda vanor. Här kommer därför våra bästa tips på hur du lättast fortsätter på samma bra spår som året börjat, eller varför inte se sommaren som en nystart med möjlighet att starta de där goda vanorna som inte hanns med under den hektiska våren.

  • TID: Du har helt plötsligt mycket mer tid och möjlighet att träna eller på annat sätt ta hand om dig själv när du vill under dagen. Kanske är du en morgonmänniska och älskar att kickstarta dagen med ett roligt träningspass ute i solen. Eller kanske föredrar du långa sovmorgnar som ger kroppen välbehövlig återhämtning tillsammans med den där massagen som du skjutit upp sen april för att tiden att lägga på dig själv varit lite för knapp? Men nu finns äntligen massa tid för ALLT, sola bada, träna och ta hand om kroppen utan att prioritera bort andra saker.
  • TILLSAMMANS: Troligen är det flera av dina kollegor, familjemedlemmar eller vänner också lediga samtidigt, så varför inte göra detta tillsammans och på så sätt både få umgås med varandra men också ge kroppen fysiskt och psykiskt välmående. För visst blir allt roligare om man är fler än en?
  • VÄDRET: Finns det något härligare än att träna utomhus när solen skiner? Varför inte passa på att njuta av det fina vädret samtidigt som du ger kroppen massa positiva hälsoeffekter. Oftast funkar det att träna liknande saker som du gör på gymmet fast ute i en park eller hemma på gården istället. En fylld vattenflaska eller en sten går enkelt att använda som en vikt samtidigt som du kommer väldigt långt med bara din kroppsvikt, eller varför inte ta hjälp av barnen eller en kompis som kan agera vikter? Och sviker vädret dig under semestern är en givande och avslappnande massage med en varm vetekudde allt som behövs för att koppla bort regnet utanför.
  • UPPTÄCK NYA PLATSER: Ska du åka iväg på semester? Perfekt, då kan du enkelt upptäcka den nya platsen genom en promenad eller kanske en cykeltur. Många säger nämligen att all typ av träning blir roligare och enklare när nya miljöer samtidigt upptäcks.

 

Detta var fyra enkla men väldigt givande tips från oss på hur du behåller eller kanske startar upp nya vanor över sommaren. För vem vill inte välkomna hösten fylld med energi från den härliga sommaren men glöm inte heller bort en lugn stund för dig själv för att ge kroppen rejäl återhämtning. Välkommen in till någon av våra fem mottagningar! 

Boka tid? https://baraboka.se/flexmassage/selectLocation.php

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.