Gravidmassage

Våra massörer får dagligen frågor som rör vår populära behandlingsform Gravidmassage. Därför ska vi i detta inlägg besvara de vanligaste frågorna kring massage under graviditet!

Från och med vilken vecka kan jag som gravid gå på massage? Du kan komma till oss på massage under hela din graviditet.

Finns det några risker med att få massage under graviditeten? Nej. Så länge du är frisk och har en normal graviditet och läkare inte har ordinerat något annat så är massage riskfritt och enbart något som ökar välmåendet för dig som gravid.

Vilka är de vanligaste muskel-relaterade problem som uppkommer när man är gravid? Detta är givetvis individuellt, men det allra vanligaste är att när magen växer och fogarna ”luckras upp” i bäckenet för att förbereda kroppen på en graviditet och förlossning, kompenserar många muskelgrupper detta genom att ”arbeta” extra hårt för att upprätthålla en stark kropp. Därigenom blir ofta muskler kring sätet, länden, mitt på ryggen samt kring skulderbladen trötta och slitna. Även fötter, ben och armar kan kännas svullna och trötta och det är ofta skönt att även få igång cirkulationen här.

Vilka effekter ger massage under graviditeten? Det finns flera positiva effekter som massagen kan bidra till. Bland annat kan massage under graviditet förebygga bäcken relaterade smärtor såsom foglossning och ischias. I mångas fall kan även massage under graviditeten öka kroppsmedvetenheten och förbättra sömnen samt immunförsvaret. En del kvinnor har även upplevt att massage under graviditeten hjälper mot oro och nervositet tack vare den avslappningen som massage ger. Massage frisätter, som vi tidigare nämnt här i bloggen, lugnande hormoner och lyckohormoner som tex. endorfiner, vilket såklart bidrar till ett ökat välmående.

Hur går en Gravidmassage hos Flexmassage till? Precis som vid alla våra behandlingar så anpassar vi alltid behandlingen efter dig som kund, efter dina ev. problemområden och önskemål. Vi använder oss av speciella gravid-anpassade kuddar, så att du som gravid ska kunna ligga bekvämt och kunna slappna av under hela behandlingen. I de allra flesta fall går det alldeles utmärkt att med hjälp av kuddarna ligga på mage. Men vi kan även anpassa behandlingen så du kan ligga på sidan om det känns bättre. Därefter får du en djup klassisk Gravidmassage, anpassad efter dig!


Har du fler frågor om Gravidmassage kan du alltid fråga din massör eller din barnmorska.

Är du eller har du varit gravid och besökt oss på en Gravidmassage? Berätta gärna i kommentarerna här nedan hur du upplevde behandlingen och vad den gjorde för dig!

Välkommen in att testa redan idag, eller varför inte överraska någon gravid kvinna du tycker extra mycket om med en massage på någon av våra fem mottagningar!
Här bokar du enkelt din tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.