Nackspärr

Nackspärr är något som många har drabbats av vid något tillfälle. Det är en plötslig stelhet i nackens muskulatur. Nackspärr kan liknas vid ett ryggskott som går att läsa mer om i ett tidigare inlägg HÄR.

Nackspärr uppstår oftast av en hastig rörelse men kan också komma från att man har sovit i en konstig position. Det ger ofta en minskad rörlighet i hals och nackmuskulaturen. Smärtan sitter oftast på ena sidan, musklerna kan kännas spända och hårda och det är vanligt att det blir svårt att vrida huvudet åt ena hållet. Smärtan kan stråla ut i skulderblad, armar och över bröstkorgen. 

Bra behandling för nackspärr djup klassisk massage för att mjuka upp musklerna och öka blodtillförseln. Försök att röra nacken i mjuka rörelser så mycket det går utan att det gör ont. Detta hjälper till att öka blodcirkulationen vilket kan påskynda läkningen. Det kan också vara bra att använda en vetevärmare på nacken och även stryka på Linnex, som är ett antiinflamatiorskt linnement. Dessa produkter finns att köpa på alla våra mottagningar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.