Physio Academy i samarbete med Flex Academy

Har du kanske gått i tankarna på att byta karriär?
Låter detta som något för dig?
Ta denna chans och utbilda dig till massör och ett yrke där alla du träffar under arbetsdagen kommer uppskatta dig och ditt jobb!

När: 9-11/11 2018, 4-6/1 och 18-20/1 2019
Tid: kl.09.00-16.00 vid alla tillfällen.
Var: Torslanda Rehabcenters lokaler, Postflyget 4, 423 37 Torslanda

Det bästa med utbildningen:

Pris: 12500kr
Vid anmälan betalas en anmälningsavgift på 2000 kronor (då får du tillgång till den webbaserade delen i kursen) och hela kursavgiften betalas 14 dagar innan kursstart. Du kan välja att delbetala kursavgiften med 50% innan kursstart och 50% i början av januari 2019.

Upplägg:
Du kan kombinera utbildningen med arbete eller andra studier då mycket att studietiden går ut på praktik och egna studier och de schemalagda kurstillfällena är fredag-söndag.

Möjlighet till arbete:
Du har en möjlighet att gå direkt in i arbete hos oss på Flexmassage och Flex academys internutbildning och utbildning i Djup klassisk massage, Bindvävsmassage och Gravidmassage. Du har även möjlighet att efter erfarenhet starta en egen Flexmassage mottagning via franchise. 

Kompetens hos lärare:
Physio Academy har utbildat massörer i över 20år och Flexmassage har haft anställda massörer sedan 2007. Alla lärare i denna utbildning har lång erfarenhet båda av att utveckla massörer och att själva arbeta med kunder i behandlande syfte.

Unik utbildning

Du blir diplomerad massör (du inte behöver förkunskaper) i samarbete med Physio Academy som har utbildat massörer i 20år (men som har grund i anatomi och fysiologi). Utbildningen startar i mitten på november och du kan läsa den vid sidan av andra studier eller arbete.

Vi har valt detta samarbete då vi vill anpassa en utbildning som passar oss och där de som går den har en möjlighet att gå direkt i arbete hos oss. Nästan hälften av våra anställda massörer idag har gått Physio Academys utbildning och vi är mycket nöjda med deras kunskaper, alla våra 4 franchisestagare och Flexmassage grundare har läst sin massageutbildning via Physio Academy, så som ni förstår är vi väldigt trygga med deras sätt att lära ut och skapa duktiga massörer.
Flexmassage är ständigt i utveckling och vi vill alltid ha de bästa massörerna inom branschen hos oss. Utbildningen till Diplomerad Massör via Physio Academy är alltså inte ny, men vi har utökat med fler dagar med teori och praktik än Physio Academys tidigare utbildningar, nytt är den webbaserade delen där du kommer läsa anatomi och fysiologi och inte behöver ha detta som en förkunskap.

Vi har sedan tidigare haft Flex academy som en del av vårt koncept i Flexmassage. Detta är vår internutbildning för våra nyanställda där vi lär ut vårt koncept i Djup klassisk massage, Gravidmassage och Bindvävsmassage samt fortbildning för redan anställda för att låta våra massörer ständigt utvecklas i deras arbete. Flex academy är något vi på Flexmassage kommer fortsätta med för att som tidigare nämnt få nya massörer att komma in i vårt koncept men även fortsätta utveckla våra redan anställda.

Lärare:

Henrik Gadde
Legitimerad naprapat. Han är en av ägarna av Physio Academy och kommer vara huvudlärare i denna utbildning. Henrik har varit med och drivit Physio Academy som tidigare hette Friskvårdsgruppen sedan starten 1999 och tycker att utbildning är det roligaste som finns. Han är även förtroendevald ordförande för Svenska Naprapatförbundet.

 

Elin Rydén
Diplomerad Massör via Physio Academy 2004. Grundare och ägare av Flexmassage, vars framgångsrika koncept utvecklat verksamheten till att idag vara 40 massörer i Göteborg och Alingsås. Flexmassage etablerades 2006 och utförde 2017 ca 30 000 behandlingar. Elin ansvarar för kontakt och bokning av denna utbildning.

Physio Academy

Physio Academy erbjuder dig att bli diplomerad massör på tre månader på distans samt med tre träffar, fredag-söndag i Göteborg i Torslanda Rehabcenter lokaler. Utbildningen kommer bestå av fyra moment, webbaserad kurs i anatomi och fysiologi, praktisk inlärning 3×3 heldagar med olika fokus varje dag för att ge dig den kunskap du behöver, webbaserat teoretiskt prov samt utföra 30stycken helkroppsbehandlingar på vänner och bekanta. Det kommer även vid sista tillfället av de tre genomföras ett praktiskt prov där deltagarna testas i klientbemötande, greppteknik, arbetsställning, etik och hygien.

Vid kursens slut blir du diplomerad massör och kommer kunna utföra halv- och helkroppsmassage tryggt och professionellt samt få behörighet att arbeta som massör och med det en möjlighet till anställning hos Flexmassage. Vid avslutad utbildning kommer du vara godkänd i anatomi och fysiologi, godkända praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper samt godkänd praktik som genomförs under och efter utbildnings slut. Det finns många aktörer som utbildar massörer, de flesta har längre utbildningar och då till massageterapeuter, för att arbeta som massör och massera som t.ex. Flexmassage kunder önskar få och för massage på företag dvs företagsmassage, så är en utbildning till Diplomerad massör fullt tillräcklig. Det finns många möjligheter för arbete som massör, hos oss på Flexmassage, spa, företagsmassage eller starta eget. Alla frågor och funderingar du har kring skillnaden på olika utbildningar eller massör/massageterapeut får du gärna kontakta Elin med, som efter 14år i branschen fått en bra bild på önskemål och behov på marknaden.

Vinter 2018-2019

Kursen startar helgen 9-11 november i Torslanda (Göteborg) samt med träffar 4-6 januari och examinations helg 18-20 januari och kostar 12500kronor.

Vid anmälan betalas en anmälningsavgift på 2000 kronor (då får du tillgång till den webbaserade delen i kursen) och hela kursavgiften betalas 14 dagar innan kursstart. Du kan delbetala kursavgiften med 50% innan kursstart och 50% i början av januari 2019.

2019

Är planen att vi har 2 utbildningar. Eventuellt kommer vi då köpa upp hela utbildningen för att endast utbilda nya massörer till Flexmassage och kommer att göra intervjuer innan antagning för kursen.
Vi uppdaterar denna sida när datum är bokade.

För bokning eller frågor kontakta:

Elin Rydén
Har du funderingar ring Elin Rydén 0736637893 eller maila elin@flexmassage.se

Gör din anmälan:

Skriv adress dit du vill att fakturan skall gå samt telefonnummer i meddelande rutan.

  Namn

  Mailadress

  Ämne

  Skriv en fråga eller adress och telefonnummer för anmälan

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.