Our Story

Flexmassage grundades av massören Elin Rydén 2006 som drog igång sin första verksamhet i lokalerna på Nordic Wellness Backaplan. Affärsidén då som nu var att erbjuda en förstklassig individuellt anpassad massagebehandling som går på djupet. Hon var en mycket populär massör med många stamkunder, men det var svårt till en början att få kunderna att gå till andra massörer eftersom de uppskattade hennes behandlingar. De som besökt olika massörer tyckte att behandlingarna upplevdes mycket olika. Då började (utan att hon var medveten om det) Flexmassage koncept att byggas. Elin lärde sina kollegor grepp hon visste att kunderna hon brukade massera uppskattade som mest och på den vägen är det. Varje massör som börjar arbeta i Flexmassage massagekoncept är i grunden utbildad till Diplomerad massör och genomgår sedan 2-3 dagars massageutbildning för att lära sig upplägg och tekniker som skapats efter erfarenhet. En annan viktig del som skapats i konceptet är hållbarheten och de ergonomiska teknikerna för massörerna som gör att de både orkar ge bra behandlingar hela arbetsdagen på 6timmar, men även kan arbeta som massör så många år som de önskar, inte tills kroppen säger ifrån. Konceptet  gör att kunderna känner igen sig oavsett vilken massör de besöker, både att behandlingen är djupgående, men även i upplägg. Elin har ändrat upplägget på den svenska klassiska massage. Tekniken i den svenska massagen bygger på att du arbetar över hela ryggen med olika grepp, detta kan göra att kunden blir kall samt att man har svårt att ”hänga med på” var fokuset ligger, man arbetar lite i ländryggen, sedan skulderbladen där de flesta har mest ”problem” och sedan tillbaka till ländryggen, något som vi har märkt gör kunder lite frustrerade då man villl ha mest massage där man har mest behov. Vid Flexmassages Djupa klassiska massage så delas ryggen istället upp så att massören kan fokusera på en muskelgrupp i taget samt att lägga på en vetevärmare så att ryggen inte kallnar när den blivit uppvärmd av massage. Tempot är mycket långsammare och trycket i massagen djupare än vid den vanliga svenska klassiska massagen, på så sätt hinner både sinne och muskulaturen med att slappna av. Vi arbetar även mycket mer med skulderblad, triggerpunkter, massage av nacke och käkar.

Dagens industri har skrivit en artikel om Flexmassage, är du prenumerant kan du läsa den KLICKA HÄR
Lyssna även på Aktörspoddens avsnitt nr 39 @aktorspodden på Spotify där Johan ”Moderjohan” Mårtensson möter Patric Rydén i en intervju om företagande KLICKA HÄR

   

Sedan 2007 arbetar Flexmassage även med en vacuumsugmaskin som används för effektiv bindvävsmassage. Alla massörer som arbetar i konceptet får utbildning och fördjupning i den djupa klassiska massagen, gravidmassage och bindvävsmassage.

  

En stor anledning till att massagen är så framgångsrik tror Elin är för att massagen är riktigt välgörande, men också för att du får en stund för dig själv. Lägg i från dig telefonen, Du hamnar i centrum, våra massörer är till 100% fokuserade på att hitta dina behov i upplägget för behandlingen. Frågor som -Hur mår du? – Hur kan jag hjälpa dig idag? – Har du ont någonstans? Ställer vi alltid till våra kunder. Tyvärr upplever vi att människor idag inte får dessa frågor så ofta. Och så på slutet när du är som mest avslappnad, har släppt alla tankar på arbete, barn och omvärlden för en stund så masserar vi nacke, öron, skalp och vips är du mer avslappnad än du varit på väldigt länge.

Mottagningar 

Mellan 2006-2012 växte Flexmassage med fler mottagningar och etablerade sig på fler av Nordic wellness träningsanläggningar.
2013 startade Flexmassage i sina första egna lokaler på Drottninggatan 13 med 2 behandlingsrum.


2015 flyttade Flexmassage ut från alla Nordic Wellness anläggningar.
2015 startade Flexmassage Kvillebäcken där vi idag har 3 behandlingsrum.

     

2015 startade även Flexmassages första franchise mottagning – Almedal med 3 behandlingsrum.


2016 startade Flexmassage Linné med 2 behandlingrum.


2017 startade Flexmassage Alingsås som bedrivs som franchise med 2 behandlingsrum.


2018 startade Flexmassage Torslanda som bedrivs som franchise med 2 behandlingsrum.


2019 startade Flexmassage Lorensberg som med 4 behandlingsrum för att avlasta de andra ”city” mottagningarna och för att kunder skall ha möjlighet att boka en tid samma dag/vecka.

2020 startade Flexmassage 2 nya mottagningar Mölndals centrum i april och Munkebäck i september, båda mottagningarna har 3 behandlingsrum.

2021 planerar Flexmassage att starta 2-3 nya mottagningar i Göteborgsområdet och planen är också att etablera sig i Stockholm och eller andra större ortet i Sverige. Sedan 2015 har alla mottagningar startats i egna lokaler samt av franchisetagare och i teamen finns nu totalt över 85 massörer.