Tennisarmbåge

Våra massörer på Flexmassage träffar många olika kunder varje dag. Olika kunder har olika typer av problem de behöver hjälp med och de har olika behov för behandling. Vi tänkte den här veckan ta upp några vanliga problemområden och skadetillstånd som vi stöter på.

Ett vanligt tillstånd som många, speciellt personer som sitter mycket vid en dator, drabbas av är Tennisarmbåge.Tennisarmbåge är när det gör ont på utsidan armbågen, där underarmens muskler som sträcker fingrar och handled fäster. Det är en inflammation som har orsakats av mindre bristningar i bindväven.

 

 

Orsaken till att tennisarmbåge uppstår är en följd av enformiga upprepade rörelser i handled och fingrar. Just därför är det vanligt att de som arbetar mycket vid datorn drabbas av detta, då det ofta blir mycket statiskt arbete med datormus och tangentbord. Tillståndet kan kännas igen genom smärta längs underarmens ovansida vid bakåtböjning av handleden. Den upplevda smärtan kan också stråla ut ner i underarmen och fingrar.

Behandling för detta är dels mycket vila. Utsätt inte armen för smärta. Bindvävsmassage är bra behandling då det ökar blodgenomströmningen som kan påskynda läkningsprocessen. Det hjälper också till att få muskeln att slappna av vilket kan lindra smärtan. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.