Utbildning Diplomerad Massör

Har du kanske gått i tankarna på att byta karriär? Låter detta som något för dig? Ta denna chans och utbilda dig till massör och ett yrke där alla du träffar under arbetsdagen kommer uppskatta dig och ditt jobb!

När: Fyra helger (lör-sön) v.40 5+6/10, v.42 19+20/10, v.44 2+3/11 samt v.46 16+17/11.
KURSEN ÄR FULLBOKAD (du kan anmäla dig som reserv genom att fylla i formuläret längst ned på sidan)
Tid: kl.09.00-16.00 vid alla tillfällen.
Var: Flexmassage Lorsenberg – Arkivgatan 8a nära Avenyn i centrala Göteborg.

Det bästa med utbildningen:

Pris: 12500kr Anmälningsavgift skickas ut i augusti och betalas senast 31/8 och den är på 2500 kronor (då får du tillgång till den webbaserade delen i kursen) och hela kursavgiften betalas 14 dagar innan kursstart. Du kan delbetala kursavgiften med 50% innan kursstart och 50% i början av november 2019.

Upplägg: Du kan kombinera utbildningen med arbete eller andra studier då mycket att studietiden går ut på praktik och egna studier och de schemalagda kurstillfällena är lördag-söndag.

Möjlighet till arbete: Du har en möjlighet att gå direkt in i arbete hos oss på Flexmassage och Flex academys internutbildning och utbildning i Djup klassisk massage, Bindvävsmassage och Gravidmassage. Du har även möjlighet att efter erfarenhet starta en egen Flexmassage mottagning via franchise. 

Kompetens hos lärare: Upplägget för utbildningen är utarbetat av Henrik Gadde som har utbildat massörer i över 20år och Flexmassage har haft anställda massörer sedan 2007. Alla lärare i denna utbildning har lång erfarenhet båda av att utveckla massörer och att själva arbeta med kunder i behandlande syfte.

Unik utbildning

Flex Academy utbildar dig till Diplomerad massör i friskvårdande syfte och du får en bra grund för att arbeta som massör hos oss på Flexmassage, vi ser alltså detta som ett bra sätt att rekrytera, vi kan dock inte lova arbete innan studierna. Du har även möjlighet att arbeta som egen företag eller via andra aktörer med företagsmassör eller på Spa (vissa Spa kräver att du går utbildning till diplomerad massageterapeut, fråga gärna oss om du har funderingar kring detta).
Utbildningen startar i oktober och du kan läsa den vid sidan av andra studier eller arbete då de fysiska träffarna ligger på helgen. Vi har valt detta upplägg då vi vill anpassa en utbildning som passar oss och där de som går den har en möjlighet att gå direkt i arbete hos oss. Nästan hälften av våra anställda massörer idag har gått en likvärdig utbildning med samma upplägg, så som ni förstår är kvalitén i utbildningen enormt viktig för oss och är vi väldigt trygga med detta upplägg som skapar duktiga massörer.
Flexmassage är ständigt i utveckling och vi vill alltid ha de bästa massörerna inom branschen hos oss.
Vi har sedan tidigare haft Flex academy som en del av vårt koncept i Flexmassage. Detta är vår internutbildning för våra nyanställda där vi lär ut vårt koncept i Djup klassisk massage, Gravidmassage och Bindvävsmassage samt fortbildning för redan anställda för att låta våra massörer ständigt utvecklas i deras arbete. Vi kallar nu den delen för steg 2 och som endast erbjudes de som kommer fortsätta arbeta i vårat koncept men även som en del i vidareutvecklingen av redan anställda.

Huvudlärare:

Elin Rydén
Diplomerad Massör via Physio Academy 2004. Grundare och ägare av Flexmassage, vars framgångsrika koncept utvecklat verksamheten till att idag vara över 50 massörer i Göteborg och Alingsås. Flexmassage etablerades 2006 och utförde 2018 ca 46 000 behandlingar. Elin ansvarar för kontakt och bokning av denna utbildning.

 

Alexander Da Cruz
Diplomerad Massageterapeut via Hälsoeket 2016. Utbildningsansvarig på Flexmassage och utbildar alla massörer i i Flex Academys steg 2 in konceptet för Djup klassisk massage. 

 

 

Christoffer Akbas –
Fysioterapeut också klar med steg 2 inom specialistområdet Ortopedisk Manuell Terapi (OMT).
Arbetar på Torslanda Rehabcenter.

 

 

Flex Academy

Utbildningen består av fyra moment, webbaserad kurs i anatomi och fysiologi, praktisk inlärning med olika fokus varje dag för att ge dig den kunskap du behöver, webbaserat teoretiskt prov samt utföra 30stycken helkroppsbehandlingar på vänner och bekanta. Det kommer även vid sista tillfället genomföras ett praktiskt prov där deltagarna testas i klientbemötande, greppteknik, arbetsställning, etik och hygien. Vid kursens slut blir du diplomerad massör och kommer kunna utföra halv- och helkroppsmassage tryggt och professionellt samt få behörighet att arbeta som massör och med det en möjlighet till anställning hos Flexmassage. Vid avslutad utbildning kommer du vara godkänd i grundläggande anatomi och fysiologi som krävs för att arbeta som diplomerad massör i friskvårdande syfte, godkända praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper samt godkänd praktik som genomförs under och efter utbildnings slut. Det finns många aktörer som utbildar massörer, de flesta har längre utbildningar och då till massageterapeuter, för att arbeta som massör och massera som t.ex. Flexmassage kunder önskar få och för massage på företag dvs företagsmassage, så är en utbildning till Diplomerad massör fullt tillräcklig. Det finns många möjligheter för arbete som massör, hos oss på Flexmassage, spa, företagsmassage eller starta eget. Alla frågor och funderingar du har kring skillnaden på olika utbildningar eller massör/massageterapeut får du gärna kontakta Elin med, som efter 14år i branschen fått en bra bild på önskemål och behov på marknaden.

Vinter 2018-2019

Första omgången är Diplomerade. Vi hade 10 deltagare, 6st har anställts av Flexmassage, 1st kommer arbeta som massör på Spa, 2st kommer massera vänner och bekanta på hobbynivå eventuellt starta eget, massera vill de i alla fall. 1st blev sjuk och kommer delta på nästa utbildning.
Vi hade ett fantastiskt team som verkligen hann lära känna varandra och utvecklas till riktigt duktiga och trygga massörer.
  
 

Referens:
Sanna –
anställd på Flexmassage Linné from Mars 2019 och en av deltagarna i utbildningen. 

Vad var det bästa med utbildningen?
Det jag uppskattade mest med utbildningen var att vi snabbt fick sätta igång och öva på varandra. Det gjorde att glädjen för massagen kom fram och stämningen blev öppen. Kursen är också tydligt strukturerad och under utbildningen mixas teori och praktik vilket ger en bra förståelse för helheten. Det kändes inte stressigt någon gång utan takten är lagom.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar?
Kvalitén på utbildningen uppfyllde & överträffade mina förväntningar. Jag trodde inte att jag skulle lära mig så mycket på så kort tid. Det märks att lärarna har stor erfarenhet och kunskap av det som lärs ut och därför fick jag stort förtroende för dem. Metoder är pedagogiskt förklarade och det finns alltid tid för frågor. Stämningen var öppen och vi hade högt i tak samt öppna diskussioner.

Känner du att du har tillräckligt med kunskap för att arbeta med massage?
Jag blev överraskad att jag efter första helgen kände mig så pass säker på att ge en “bakside massage”. Efter praktik och ytterligare kursdagar blev jag mer säker och nu har tillräckligt med kunskap för att ge helkroppsmassage och samtidigt veta vad jag håller på med. Så ja, det känns som jag har tillräckligt med kunskap för att kunna arbeta med massage efter utbildningen.

Övrigt:
Utbildningsmaterialet är jättebra, det finns stöttande material i både skrift, bilder, videor och program där man kan se anatomin av människan. Jag vill också trycka på hur roligt jag har haft det under utbildningen, massor av skratt med alla de härliga människor som var med!

HÖST 2019

Kursdatum 2019
KURSEN ÄR FULLBOKAD (du kan anmäla dig som reserv genom att fylla i formuläret längst ned på sidan)

Fyra helger (lör-sön) v.40 5+6/10, v.42 19+20/10, v.44 2+3/11 samt v.46 16+17/11.

Höstens kurs hålls som tidigare kurser i samarbete med Physio academy (fd Friskvårdsgruppen) som har 20 års erfarenhet av att utbilda massörer.

Physio Academy har skapat kursmaterialet samt står för Diplomeringen.

Elin Rydén kommer att vara huvudlärare och ansvarar för utbildningen inom massagetekniker tillsammans med Alexander Da Cruz som arbetar på Flexmassage som massör och utbildningsansvarig. Han utbildar alla Flexmassage massörer inom företagets koncept.

Lärare i anatomi/fysiologi kommer vara Christoffer Akbas som är Fysioterapeut med OMT inriktning. Han arbetar också med att vidareutbilda Flexmassage massörer inom skadelära, kontraindikation m.m.

Möjlighet till mer lärarledd praktik utifrån dagar som passar kursdeltagarna.
Kursen innefattar praktik blandat med teori och självstudier och hempraktik mellan respektive träff. PRIS 12500kr.
Anmälningsavgift skickas ut i augusti och betalas senast 31/8 och den är på 2500 kronor (då får du tillgång till den webbaserade delen i kursen) och hela kursavgiften betalas 14 dagar innan kursstart.

Vi kommer även ha en utbildning till våren 2020, men där är inte datumen inplanerade än.

För bokning eller frågor kontakta:

Elin Rydén Har du funderingar ring Elin Rydén 0736637893 eller maila elin@flexmassage.se

Gör din anmälan:

Skriv adress dit du vill att fakturan skall gå (samt om du önskar delbetala) och telefonnummer i meddelande rutan

KURSEN ÄR FULLBOKAD (du kan anmäla dig som reserv genom att fylla i formuläret nedan)

Namn

Mailadress

Ämne

Skriv en fråga eller adress och telefonnummer för anmälan