Utbildning Diplomerad Massör

Har du kanske gått i tankarna på att byta karriär?
Ta denna chans och utbilda dig till massör och ett yrke där alla du träffar under arbetsdagen kommer uppskatta dig och ditt jobb! Låter detta som något för dig?

Vi har ett nära samarbete med Physio Academy som utbildat mer än hälften av våra massörer på Flexmassage. Vill du arbeta hos oss på Flexmassage kan du ansöka om en tjänst och få utbildningen betald. Du kan anmäla dig till Physio Academys massagekurs privat utan att ha som mål att arbeta som massör, så att gå utbildningen och betala den själv går också om du vill lära dig massera nära och kära, kollegor eller liknande. Flera som gått kursen privat arbetar sedan extra på Flexmassage efter att ha funnit glädjen i att hjälpa andra via massage. Vi kan endast betala utbildningen för de som fått en anställning på 75% innan utbildningen startar.
Läs mer om våra lediga tjänster här: LEDIG TJÄNSTER


     


För vem? 

Denna kurs är inriktad till dig som vill lära dig massera. Det krävs inga förkunskaper för denna utbildning. Men vi vill understryka att utbildningen har ett högt tempo och du behöver ha goda kunskaper svenska (både tal och skrift). Du bör vara fysiskt aktiv, ha ett intresse för kroppens anatomi och fysiologi för att kunna ta till dig upplägget på bästa sätt.


När?

Sommar 2022

Intensivkurs

16 – 28 Juni

Schematider

16  Juni, 16:00 – 21:30
18  Juni, 10:00 – 18:00
19  Juni, 10:00 – 18:00
21  Juni, 16:00 – 21:30
22 Juni, 12:00-21:30
23 Juni. 16:00-21:30
28  Juni, 10:00 – 17:00

Hösten 2022

Kvällskurs
27 Aug – 17 Oktober
Schematider

27  Augusti, 10:00 – 18:00
28 Augusti, 10:00 – 18:00
29 Augusti, 17:00 – 20:30
5 September, 17:00 – 20:30
12 September, 17:00 – 20:30
19 September, 17:00 – 20:30
26 September, 17:00 – 20:30
3 Oktober, 17:00 – 20:30
10 Oktober, 17:00 – 20:30
17 Oktober, 17:00 – 20:30

Var?

I Physio Academys lokaler i Jonsereds Fabriker.


Pris?

14500kr inkl moms.


Det bästa med utbildningen:

Upplägg: Du kan kombinera utbildningen med arbete eller andra studier då mycket att studietiden går ut på praktik och egna studier och de schemalagda kurstillfällena. Kursen innefattar praktik blandat med teori och självstudier och praktik mellan respektive träff antingen hemma eller i våra lokaler.

Priset: 14500kr inkl moms.

Möjlighet till arbete:  För rätt person finns en möjlighet att arbeta hos oss på Flexmassage efter denna utbildning. Du har även möjlighet att efter erfarenhet starta en egen Flexmassage mottagning via franchise. Under utbildningen så besöker de som ansvara för rekryteringen på Flexmassage kursen, både för att ge inspiration och en inblick i hur det är att arbeta som massör.

Kompetens hos lärare: Upplägget för utbildningen är utarbetat av Henrik Gadde från Physio Academy som har utbildat massörer i över 20år och Flexmassage har haft anställda massörer sedan 2007. Alla lärare i denna utbildning har lång erfarenhet båda av att utveckla massörer och att själva arbeta med kunder i behandlande syfte.

Referenser:

Sanna – anställd på Flexmassage Linné from Mars 2019 och en av deltagarna i utbildningen 2018. Januari 2020 tog Sanna över mottagningen Linné och januari 2021 Lorensberg som franchisetagare i Flexmassage koncept.
Vad tyckte du om utbildningen?

Läs svar

Vad var det bästa med utbildningen?
Det jag uppskattade mest med utbildningen var att vi snabbt fick sätta igång och öva på varandra. Det gjorde att glädjen för massagen kom fram och stämningen blev öppen. Kursen är också tydligt strukturerad och under utbildningen mixas teori och praktik vilket ger en bra förståelse för helheten. Det kändes inte stressigt någon gång utan takten är lagom.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar?
Kvalitén på utbildningen uppfyllde & överträffade mina förväntningar. Jag trodde inte att jag skulle lära mig så mycket på så kort tid. Det märks att lärarna har stor erfarenhet och kunskap av det som lärs ut och därför fick jag stort förtroende för dem. Metoder är pedagogiskt förklarade och det finns alltid tid för frågor. Stämningen var öppen och vi hade högt i tak samt öppna diskussioner.

Känner du att du har tillräckligt med kunskap för att arbeta med massage?
Jag blev överraskad att jag efter första helgen kände mig så pass säker på att ge en ”bakside massage”. Efter praktik och ytterligare kursdagar blev jag mer säker och nu har tillräckligt med kunskap för att ge helkroppsmassage och samtidigt veta vad jag håller på med. Så ja, det känns som jag har tillräckligt med kunskap för att kunna arbeta med massage efter utbildningen.

Övrigt:
Utbildningsmaterialet är jättebra, det finns stöttande material i både skrift, bilder, videor och program där man kan se anatomin av människan. Jag vill också trycka på hur roligt jag har haft det under utbildningen, massor av skratt med alla de härliga människor som var med!

Åsa Kommer kombinera sitt nuvarande arbete med att arbeta extra på Flexmassage Linné och var en av deltagarna i utbildningen Okt- Nov 2019.

Vad tyckte du om utbildningen?

Läs svar

Vad var det bästa med utbildningen?
Att det var mycket praktik genom att få öva på varandra. Kursens lärare/ instruktörer är mycket kompetenta, lyhörda och strukturerade. De fanns alltid tillgängliga för frågor och diskussioner, samt att de delade med sig av” fix och trix”. Det har aldrig känts stressigt utan haft ett väldigt behagligt tempo.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar?
Kvaliteten på utbildningen måste jag säga är hög, lektioner av både teori och praktik är både pedagogiska och lärorika.  Engagemanget av våra kursledare visar på erfarenheter och kompetens. Att på så kort tid lära sig så pass mycket för att känna att jag har fått en bra kunskap och kompetens att öppna eget tycker jag säger en hel del. Vi snackar högt i tak!

Känner du att du har tillräckligt med kunskap för att arbeta med massage?
Jag tycker kursen i sin helhet har varit bra, för mig en del repetition vilket bara varit till min fördel, men också lite nytt. Jag har lärt mig (några) nya grepp som gör att jag inte blir trött i mina händer, det är helt fantastiskt!!  Kan varmt rekommendera denna utbildning åt andra.

Övrigt:
Utbildningsmaterialet är bra, enkelt att följa med i och att läsa själv. Våra teorilektioner har varit pedagogiska och lärorika på alla sätt. Pricken över i et är väl att få träffa och lära känna nya människor med samma intresse. De har varit super kul med mycket skratt och glädje.

Helene Öppnat eget i Stockholm, Bandhagen i November 2019 och var en av deltagarna i utbildningen Okt- Nov 2019.

Vad tyckte du om utbildningen?

Läs svar
Vad var det bästa med utbildningen?
Att man fick såpass bra kunskaper redan efter första kursdagen för att kunna börja massera direkt. Givetvis fördjupades grepp och tekniker allteftersom kursen pågick. Jag masserade en bekant som gått på en hel del massage, efter första helgen och hon var imponerad över kvaliteten på den massage jag utförde, bara efter så kort tid.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar?
Verkligen, mycket bra mix av teori och praktik och dessutom ett plus för HLR-delen vi fick. Utbildningsmaterialet var väldigt bra, fina kompendier och möjlighet att se videos på grepp digitalt. Enkla och pedagogiska teoridelar, anatomi, fysik med mer. Tid för frågor om både etik, kundbemötande, starta eget med mer.

Känner du att du har tillräckligt med kunskap för att arbeta med massage?
Det gör jag verkligen, beroende på vad man vill göra av det så hänger ju allt på att använda det man lärt sig kontinuerligt och jag känner verkligen att ju mer jag masserar desto mer lär jag mig. Att massera olika kroppar med olika behov är otroligt lärorikt.

Övrigt:
Vi hade väldigt roligt under hela kursen, att möta människor i olika åldrar och bakgrund var roligt och givande. Ska bli kul att höra vad vi alla kommer att göra med denna nya välgörande kunskap framöver.

Huvudlärare:

Carin
Carin har sedan 2019 ansvarat för Physio Academys grundutbildningar till Diplomerad Friskvårdsmassör. Hon har många års erfarenhet från vården, hon arbetar idag heltid som massör och har tidigare erfarenhet av att arbeta med utbildning och pedagogik. Hon är en energisk och inspirerande lärare som själv fick sin massageutbildning via Physio Academy.

 

Christoffer 
Fysioterapeut samt steg 2 inom specialistområdet Ortopedisk Manuell Terapi (OMT).
Arbetar på Torslanda Rehabcenter och ansvarar för anatomi, fysiologi och skadeläran.

 

Unik utbildning

Vi utbildar dig till Diplomerad massör i friskvårdande syfte och du får en bra grund för att arbeta som massör hos oss på Flexmassage, vi ser alltså detta som ett bra sätt att rekrytera, vi kan dock inte lova arbete efter studierna. Du har även möjlighet att arbeta som egenföretag eller via andra aktörer som företagsmassör eller på Spa (vissa Spa kräver att du går utbildning till diplomerad massageterapeut, fråga gärna oss om du har funderingar kring detta).
Nästan hälften av våra anställda massörer idag har gått en likvärdig utbildning med samma upplägg, kvalitén i utbildningen enormt viktig för oss och är vi väldigt trygga med detta upplägg som skapar duktiga massörer.

Physio Academy

Physio Academy står för kvalitet med över 20års erfarenhet och utveckling av massageutbildningar i Sverige.

Utbildningen består av hemstudier samt praktisk inlärning med olika fokus varje dag för att ge dig den kunskap du behöver, webbaserat teoretiskt prov samt utföra 30 stycken helkroppsbehandlingar på vänner och bekanta. Det kommer även vid sista tillfället genomföras ett praktiskt prov där deltagarna testas i klientbemötande, greppteknik, arbetsställning, etik och hygien. Vid
kursens slut blir du diplomerad massör och kommer kunna utföra halv- och helkroppsmassage tryggt och professionellt samt få behörighet att arbeta som massör och med det en möjlighet till anställning hos Flexmassage. Vid avslutad utbildning kommer du vara godkänd i grundläggande anatomi och fysiologi som krävs för att arbeta som diplomerad massör i friskvårdande syfte, godkända praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper samt godkänd praktik som genomförs under och efter utbildnings slut. Det finns många aktörer som utbildar massörer, de flesta har längre utbildningar och då till massageterapeuter, för att arbeta som massör och massera som t.ex. Flexmassage kunder önskar få och för massage på företag dvs företagsmassage, så är en utbildning till Diplomerad massör fullt tillräcklig. Det finns många möjligheter för arbete som massör, hos oss på Flexmassage, spa, företagsmassage eller starta eget.


För bokning eller frågor kontakta:

Physio Academy