Utbildning Diplomerad Massör

Har du kanske gått i tankarna på att byta karriär? Låter detta som något för dig? Ta denna chans och utbilda dig till massör och ett yrke där alla du träffar under arbetsdagen kommer uppskatta dig och ditt jobb!Förkunskaper? 

Det krävs inga förkunskaper för denna utbildning.
Men vi vill understryka att utbildningen har ett högt tempo och du behöver ha goda kunskaper svenska (både tal och skrift). Erfarenhet inom hälsa eller sjukvård är till fördel. Du bör vara fysiskt aktiv, ha ett intresse för kroppens anatomi och fysiologi för att kunna ta till dig upplägget på bästa sätt.


Alternativ 1 
Fullbokad

11/1–8/3
Lördag + Söndag 11+12/1, 18+19/1, 8+9/2, 7+8/3

Tid: kl.09.00-16.00 alla dagar


Alternativ 2

21/3–3/5
Lördag + Söndag 21+22/3, 28+29/3, 18+19/4, 2+3/5

Tid: kl.09.00-16.00 alla dagar


Var:

Flexmassage Lorensberg – Arkivgatan 8a nära Avenyn i centrala Göteborg.

Vårens kurs hålls som tidigare kurser i samarbete med Physio academy (fd Friskvårdsgruppen) som har 20 års erfarenhet av att utbilda massörer. Physio Academy har skapat kursmaterialet samt står för Diplomeringen.

Elin Rydén kommer att vara huvudlärare och ansvarar för utbildningen inom massagetekniker tillsammans med massörer som arbetar på Flexmassage.

Lärare i anatomi/fysiologi kommer vara Christoffer Akbas som är Fysioterapeut med OMT inriktning. Han arbetar också med att vidareutbilda Flexmassage massörer inom skadelära, kontraindikation m.m.


Pris:

Kursen innefattar praktik blandat med teori och självstudier och hempraktik mellan respektive träff.
PRIS 13500kr (inkl anmälningsavgift).

Anmälningsavgift skickas ut omgående vid anmälan med 14 dagars ånger och betalrätt och den är på 3500 kronor (då får du tillgång till den webbaserade delen i kursen).
Resterande del av kursavgiften (10000kr) betalas senast 14 dagar innan start.
Du kan delbetala kursavgiften med 50% två månader innan och 50%  månaden innan.

Vid betald anmälningsavgift är anmälan bindande och anmälningsavgiften betalas ej tillbaka.


Det bästa med utbildningen:

Pris: 13500kr Kursen innefattar praktik blandat med teori och självstudier och hempraktik mellan respektive träff.
Anmälningsavgift skickas ut omgående vid anmälan med 14 dagars ånger och betalrätt och den är på 3500 kronor (då får du tillgång till den webbaserade delen i kursen).
Resterande del av kursavgiften (10000kr) betalas senast 14 dagar innan start.
Du kan delbetala kursavgiften med 50% två månader innan och 50%  månaden innan.

Upplägg: Du kan kombinera utbildningen med arbete eller andra studier då mycket att studietiden går ut på praktik och egna studier och de schemalagda kurstillfällena är lördag-söndag. 

Möjlighet till arbete: Du har en möjlighet att gå direkt in i arbete hos oss på Flexmassage och Flex academys internutbildning och utbildning i Djup klassisk massage, Bindvävsmassage och Gravidmassage. Du har även möjlighet att efter erfarenhet starta en egen Flexmassage mottagning via franchise. 

Kompetens hos lärare: Upplägget för utbildningen är utarbetat av Henrik Gadde från Physio Academy som har utbildat massörer i över 20år och Flexmassage har haft anställda massörer sedan 2007. Alla lärare i denna utbildning har lång erfarenhet båda av att utveckla massörer och att själva arbeta med kunder i behandlande syfte.

Referenser:

Sanna – anställd på Flexmassage Linné from Mars 2019 och en av deltagarna i utbildningen 2018. Januari 2020 tar Sanna över mottagningen Linné som franchisetagare i Flexmassage koncept.
Vad tyckte du om utbildningen?

Läs svar

Vad var det bästa med utbildningen?
Det jag uppskattade mest med utbildningen var att vi snabbt fick sätta igång och öva på varandra. Det gjorde att glädjen för massagen kom fram och stämningen blev öppen. Kursen är också tydligt strukturerad och under utbildningen mixas teori och praktik vilket ger en bra förståelse för helheten. Det kändes inte stressigt någon gång utan takten är lagom.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar?
Kvalitén på utbildningen uppfyllde & överträffade mina förväntningar. Jag trodde inte att jag skulle lära mig så mycket på så kort tid. Det märks att lärarna har stor erfarenhet och kunskap av det som lärs ut och därför fick jag stort förtroende för dem. Metoder är pedagogiskt förklarade och det finns alltid tid för frågor. Stämningen var öppen och vi hade högt i tak samt öppna diskussioner.

Känner du att du har tillräckligt med kunskap för att arbeta med massage?
Jag blev överraskad att jag efter första helgen kände mig så pass säker på att ge en “bakside massage”. Efter praktik och ytterligare kursdagar blev jag mer säker och nu har tillräckligt med kunskap för att ge helkroppsmassage och samtidigt veta vad jag håller på med. Så ja, det känns som jag har tillräckligt med kunskap för att kunna arbeta med massage efter utbildningen.

Övrigt:
Utbildningsmaterialet är jättebra, det finns stöttande material i både skrift, bilder, videor och program där man kan se anatomin av människan. Jag vill också trycka på hur roligt jag har haft det under utbildningen, massor av skratt med alla de härliga människor som var med!

Carin – anställd på Flexmassage Torslanda from Mars 2019 och en av deltagarna i utbildningen 2018. Januari 2020 är Carin med i instruktörsteamet som arbetar med våra utbildningar.
Vad tyckte du om utbildningen?

Läs svar

Vad var det bästa med utbildningen?
Utbildningen var väldigt praktiskt inriktad och vi fick öva mycket på varandra. Man blir ett härligt sammansvetsat gäng under utbildningen.
Den teoretiska biten var jag lite orolig för innan men vi hade gott om tid på oss och lärarna fanns alltid till hands och svarade på frågor som dök upp.
Vi fick lära oss så mycket mer än bara massage. I kursen ingick även etik och förhållningssätt, något som jag först i efterhand förstod vikten av för att en massage ska kännas trygg för både mig och kunden.
Att utbildningen sedan ledde till mitt absoluta drömjobb känns bara som en bonus. Jag hade varit nöjd oavsett om det hade lett till en anställning eller inte.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar?
Absolut. Tack vare att vi körde igång med massagen så snabbt kändes det som jag verkligen kunde mycket redan efter första helgen.
Det var mycket att lära in men upplägget var väldigt bra och teori och praktik vävdes samman på ett bra sätt. Kursmaterialet tittar jag fortfarande då och då.
Lärarna var duktiga och oerhört inspirerande. Med deras långa erfarenhet och olika kompetensinriktningar blev utbildningen bred och kändes genuin.

Känner du att du har tillräckligt med kunskap för att arbeta med massage?
Vi fick en väldigt bra och stabil grund att stå på. Ju mer man arbetar desto mer förstår man vad man inte kan men jag var inte orolig min första arbetsdag. Kunderna var väldigt nöjda redan från början och jag kände att jag förstod vad jag gjorde och hur jag på bästa sätt kunde hjälpa kunden.

Övrigt:
Det är en oerhört prisvärd utbildning. Efter utbildningens slut kan du arbeta som massör och känna att du behärskar grunderna i Svensk klassisk massage. Oavsett om du vill arbeta heltid med massage eller bara ha det som komplement i en annan tjänst så kan jag varm rekommendera den här utbildningen.
Framförallt har man roligt på utbildningen. Jag har aldrig känt att en utbildning tagit slut för fort tidigare.

Åsa Kommer kombinera sitt nuvarande arbete med att arbeta extra på Flexmassage Linné och var en av deltagarna i utbildningen Okt- Nov 2019.

Vad tyckte du om utbildningen?

Läs svar

Vad var det bästa med utbildningen?
Att det var mycket praktik genom att få öva på varandra. Kursens lärare/ instruktörer är mycket kompetenta, lyhörda och strukturerade. De fanns alltid tillgängliga för frågor och diskussioner, samt att de delade med sig av” fix och trix”. Det har aldrig känts stressigt utan haft ett väldigt behagligt tempo.

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar?
Kvaliteten på utbildningen måste jag säga är hög, lektioner av både teori och praktik är både pedagogiska och lärorika.  Engagemanget av våra kursledare visar på erfarenheter och kompetens. Att på så kort tid lära sig så pass mycket för att känna att jag har fått en bra kunskap och kompetens att öppna eget tycker jag säger en hel del. Vi snackar högt i tak!

Känner du att du har tillräckligt med kunskap för att arbeta med massage?
Jag tycker kursen i sin helhet har varit bra, för mig en del repetition vilket bara varit till min fördel, men också lite nytt. Jag har lärt mig (några) nya grepp som gör att jag inte blir trött i mina händer, det är helt fantastiskt!!  Kan varmt rekommendera denna utbildning åt andra.

Övrigt:
Utbildningsmaterialet är bra, enkelt att följa med i och att läsa själv. Våra teorilektioner har varit pedagogiska och lärorika på alla sätt. Pricken över i et är väl att få träffa och lära känna nya människor med samma intresse. De har varit super kul med mycket skratt och glädje.

Helene Öppnat eget i Stockholm, Bandhagen i November 2019 och var en av deltagarna i utbildningen Okt- Nov 2019.

Vad tyckte du om utbildningen?

Läs svar

Vad var det bästa med utbildningen?
Att man fick såpass bra kunskaper redan efter första kursdagen för att kunna börja massera direkt. Givetvis fördjupades grepp och tekniker allteftersom kursen pågick. Jag masserade en bekant som gått på en hel del massage, efter första helgen och hon var imponerad över kvaliteten på den massage jag utförde, bara efter så kort tid. 

Uppfyllde utbildningen dina förväntningar?
Verkligen, mycket bra mix av teori och praktik och dessutom ett plus för HLR-delen vi fick. Utbildningsmaterialet var väldigt bra, fina kompendier och möjlighet att se videos på grepp digitalt. Enkla och pedagogiska teoridelar, anatomi, fysik med mer. Tid för frågor om både etik, kundbemötande, starta eget med mer.

Känner du att du har tillräckligt med kunskap för att arbeta med massage?
Det gör jag verkligen, beroende på vad man vill göra av det så hänger ju allt på att använda det man lärt sig kontinuerligt och jag känner verkligen att ju mer jag masserar desto mer lär jag mig. Att massera olika kroppar med olika behov är otroligt lärorikt.

Övrigt:
Vi hade väldigt roligt under hela kursen, att möta människor i olika åldrar och bakgrund var roligt och givande. Ska bli kul att höra vad vi alla kommer att göra med denna nya välgörande kunskap framöver.

Unik utbildning

Vi utbildar dig till Diplomerad massör i friskvårdande syfte och du får en bra grund för att arbeta som massör hos oss på Flexmassage, vi ser alltså detta som ett bra sätt att rekrytera, vi kan dock inte lova arbete innan studierna. Du har även möjlighet att arbeta som egen företag eller via andra aktörer med företagsmassör eller på Spa (vissa Spa kräver att du går utbildning till diplomerad massageterapeut, fråga gärna oss om du har funderingar kring detta).
Utbildningen startar i januari 2020 och du kan läsa den vid sidan av andra studier eller arbete. Vi har valt detta upplägg då vi vill anpassa en utbildning som passar oss och där de som går den har en möjlighet att gå direkt i arbete hos oss. Nästan hälften av våra anställda massörer idag har gått en likvärdig utbildning med samma upplägg, så som ni förstår är kvalitén i utbildningen enormt viktig för oss och är vi väldigt trygga med detta upplägg som skapar duktiga massörer.
Flexmassage är ständigt i utveckling och vi vill alltid ha de bästa massörerna inom branschen hos oss.
Vi har sedan tidigare haft Flex academy som en del av vårt koncept i Flexmassage. Detta är vår internutbildning för våra nyanställda där vi lär ut vårt koncept i Djup klassisk massage, Gravidmassage och Bindvävsmassage samt fortbildning för redan anställda för att låta våra massörer ständigt utvecklas i deras arbete. Vi kallar nu den delen för steg 2 och som endast erbjudes de som kommer fortsätta arbeta i vårat koncept men även som en del i vidareutvecklingen av redan anställda.

Huvudlärare:

Elin Rydén
Diplomerad Massör via Physio Academy 2004. Grundare och ägare av Flexmassage, vars framgångsrika koncept utvecklat verksamheten till att idag vara över 50 massörer i Göteborg och Alingsås. Flexmassage etablerades 2006 och utförde 2018 ca 46 000 behandlingar. Elin ansvarar för kontakt och bokning av denna utbildning.

Christoffer Akbas 
Fysioterapeut också klar med steg 2 inom specialistområdet Ortopedisk Manuell Terapi (OMT).
Arbetar på Torslanda Rehabcenter och ansvarar för anatomi, fysiologi och skadeläran.

Physio Academy

Physio Academy står för kvalitet med sina 20års erfarenhet och utveckling av massageutbildningar i Sverige.

Utbildningen består av fyra moment, webbaserad kurs i anatomi och fysiologi, praktisk inlärning med olika fokus varje dag för att ge dig den kunskap du behöver, webbaserat teoretiskt prov samt utföra 30stycken helkroppsbehandlingar på vänner och bekanta. Det kommer även vid sista tillfället genomföras ett praktiskt prov där deltagarna testas i klientbemötande, greppteknik, arbetsställning, etik och hygien. Vid
kursens slut blir du diplomerad massör och kommer kunna utföra halv- och helkroppsmassage tryggt och professionellt samt få behörighet att arbeta som massör och med det en möjlighet till anställning hos Flexmassage. Vid avslutad utbildning kommer du vara godkänd i grundläggande anatomi och fysiologi som krävs för att arbeta som diplomerad massör i friskvårdande syfte, godkända praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper samt godkänd praktik som genomförs under och efter utbildnings slut. Det finns många aktörer som utbildar massörer, de flesta har längre utbildningar och då till massageterapeuter, för att arbeta som massör och massera som t.ex. Flexmassage kunder önskar få och för massage på företag dvs företagsmassage, så är en utbildning till Diplomerad massör fullt tillräcklig. Det finns många möjligheter för arbete som massör, hos oss på Flexmassage, spa, företagsmassage eller starta eget. Alla frågor och funderingar du har kring skillnaden på olika utbildningar eller massör/massageterapeut får du gärna kontakta Elin med, som efter 14år i branschen fått en bra bild på önskemål och behov på marknaden.


VÅR 2020

För bokning eller frågor kontakta:

Har du funderingar ring Elin Rydén 0736637893 eller maila elin@flexmassage.se


Gör din anmälan:

Ange:

Alternativ 1 (jan-mars) Fullbokad

Alternativ 2 (mars-maj)

Skriv adress dit du vill att fakturan skall gå (samt om du önskar delbetala) och telefonnummer i meddelande rutan.

Vid betald anmälningsavgift är anmälan bindande och anmälningsavgiften betalas ej tillbaka.

Namn

Mailadress

Ämne

Skriv en fråga eller adress och telefonnummer för anmälan