Vad är en triggerpunkt?

En vanlig fråga vi massörer får av våra kunder är ”Vad en triggerpunkt egentligen är?”

En triggerpunkt är en mycket vanlig åkomma som ofta orsakar smärta och stelhet i kroppens muskler. Den kan även beskrivas som en skada i musklerna som kan ha orsakats av överansträngning i olika former. Till exempel kan den uppkomma om du har ett monotont arbete där samma muskler alltid är aktiverade och därigenom alltid påfrestas.

Punkten skickar ut signaler till vårt centrala nervsystem, vilket leder till att vi upplever smärta runtomkring området där den sitter eller någon annanstans på kroppen. En triggerpunkt behöver alltså inte alltid sitta där det gör ont utan, utan kan sitta långt ifrån  själva smärtstället.

Genom att arbeta med ett tryck på triggerpunkten, som vi på Flexmassage gör genom den Djupa klassiska massagen, får vi igång cirkulationen i området och därigenom bort mycket av den smärta och stelhet i dina muskler som orsakats av triggerpunkter i området. Det är anledningen till att våra massörer tar i ordentligt och jobbar djupt nere i musklerna.

Våra kunder kallar det – att få massage på riktigt!

En kombination av regelbunden djupgående massage och rörelse i din vardag är det bästa för att förebygga uppkomsten av stelhet och bibehålla smidiga och smärtfria muskler under en lång tid!

IMG_1668

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.