Vanliga frågor

Frågor inför din behandling:

 • Hur ofta ska jag gå på massage? 
Svar
De flesta kommer till oss när de fått ont eller känner sig spända i sina muskler. Vi rekommenderar massage regelbundet även när du inte har ”problem” för att undvika att det kommer, alltså i förebyggande syfte med 3-4 veckors mellanrum. Har du specifika problemområden eller känt dig spänd under en längre period kan du behöva massage mer regelbundet en period för att få bästa effekt. 
 • Kan jag gå på massage om jag är förkyld/har feber eller känner mig sjuk? 

Svar:Du skall inte ta massage när du känner dig sjuk, effekten blir oftast att du blir sämre samt att du smittar våra massörer.

 • Kan jag gå på massage om jag har eksem? 

Svar:Det beror lite på var det sitter och om du har ”såriga” områden, vi masserar inte på sår, men torr hud går att massera över så länge det inte blir obehagligt för dig som kund.

 • Får jag ha med mig ledarhund? 

Svar:Ja, men inte sällskapshundar eller andra husdjur eftersom kunder och massörer kan vara allergiska. 

 • Vad använder ni för oljor? 

Svar:Vi använder rapsolja och våra oljor är helt utan doft och parfym.

 • Träning innan eller efter massage? 

Svar:Vid djup klassisk massage rekommenderar vi att inte tränar efter din behandling för att få bästa effekt och känna avslappningen som du fått i kroppen, du kan träna innan, men då önskar vi att du duschat innan du kommer till oss. Vid bindvävsmassage kan du träna efter om du gör behandlingen för att rensa ut slagg, dock blir du oftast tröttare och mer påverkad av en bindvävsmassage (vid första tillfällena) så räkna inte med att du orkar träna utan kanske behöver ta dig hem och vila.

 • Hur lång tid innan behandlingen ska jag vara på plats? 

Svar:Din tid startar när den är bokad, massören kommer ut med kunden innan dig 5-10min innan och då går det bra att låna toalett (vissa mottagningar ligger toaletten bakom låst dörr). Du får gärna komma i god tid, ta något att dricka, läsa en tidning och komma ner i varv.

 • Kan jag gå på massage under hela graviditeten? 

Svar:Det går jättebra så länge du inte har några komplikationer, rådgör gärna med din barnmorska.

 • Kan jag äta innan behandlingen? 

Svar:Det går bra, men det är skönare att ha ätit minst 30min innan så du inte kommer proppmätt.

 • Har ni åldersgräns för massage? 

Svar:Vi har ingen utsatt åldersgräns, men vi undviker helst att behandla barn under 16år då vi är inriktade på Djup klassisk massage och inte har någon specifik barnmassage utbildning. Vill du att ditt barn skall få avslappning rekommenderar vi ett besök på spa eller massage hemma. Har ditt barn muskulära problem rekommenderar vi att du kontaktar sjukgymnast/fysioterapeut i första hand.

 • Kan jag ta massage om jag har inflammation på ett område?

Svar:Vi masserar inte inflammerade områden, men sitter inflammationen i t.ex. ett knä så går det bra att behandla ryggen.

 • Vilken längd på behandling ska jag välja? 

Svar:Det beror på vilka områden du vill behandling. Under informationen kring varje behandling finns en förklaring på ungefär vad som kan hinnas med om man inte har ett problemområde för då ”fastnar” vi oftast där lite längre och då rekommenderar vi att du väljer en längre behandling än beskrivningen. 

 • Bokningsvillkor:
  » AVBOKNING måste ske senast kl.16.00 dagen innan utsatt tid.
  Avbokningen kan du göra själv med din avbokningskod, har du tappat bort den kan du be om en ny genom att klicka på ”DINA TIDER” och skriva in den e-post du bokat med.
  » Vid avbokning senare än kl.16.00 dagen innan utsatt tid debiteras halva kostnaden för behandlingen. Då måste du ringa oss på 031-761 01 66 (Alingsås 0322-141 11) för att avboka. Våra telefonister svarar mellan kl.07.00-19.00, när de har stängt kan du ringa samma nummer och klicka ”1” för akuta ärenden för att komma till personlig service. Du kan låta någon att ta över din tid, be då ersättaren meddela vilket namn bokningen är gjort på.
  » Observera att vi inte har möjlighet att ta emot avbokningar via e-post.
  » Debiteringen vid sen avbokning eller utebliven tid skickas på faktura till din angivna e-post alternativt dras från befintligt Flexkort, Benify, Epassi eller Värdebevis beställning.
  » Tänk på att komma i tid till din behandlingen.

FÖR ALLAS TRIVSEL
• Har du feber eller ont i halsen bör du inte gå på massage
• Har du någon sjukdom och är osäker på om massage är lämpligt – hör efter med din läkare eller 1177 innan du bokar tid

• Flexmassage utför inga behandlingar på kunder som inte har på sig underkläder, de skall således behållas på under hela behandlingen.
• Sexuella anspelningar anmäls.
• Massören avbryter behandling ifall reglerna inte vidhålls.

FOR EVERYONÉS WELL-BEING
• If you have a fever or sore throat, you should not go for a massage.
• If you have an illness and are unsure if massage is appropriate – check with your doctor or 1177 before you make an appointment.

• Flexmassage do not perform treatments on clients who are not wearing underwear, so they should be kept on throughout the whole treatment.
• Sexual requests or advances will be reported.
• The massage therapist will cancel the treatment if the rules are not maintained.

Bokning och betala behandling

 • Jag vill KOLLA DITT SALDO på FLEXKORT eller VÄRDEBEVIS? 
  KLICKA HÄR
 • Vad är FLEXKORT? 

Svar: Det är ett magnetkort som du kan ladda med en valfri summa, t.ex. ditt friskvårdsbidrag. Du nyttjar det sedan på valfri mottagning och valfri behandling och behandlingslängt, mycket flexibelt.

 • Saldot på FLEXKORTET har gått ut, har pengarna brunnit inne?

Svar: Har Flexkortets giltighetstid gått ut inom den närmsta månaden, då kan vi förlänga det med 14 dagar from dagens datum. Du kan skicka ett meddelande till oss via vår kontaktsida KLICKA HÄR och be om 14 dagars förlängning, med namn och FLEXKORT nummer.
Men har utgångstiden passerat längre än så, kan vi tyvärr inte förlänga resterande saldo det av bokföringsskäl, kortet går däremot att fylla på med nytt värde.Det är ett magnetkort som du kan ladda med en valfri summa, t.ex. ditt friskvårdsbidrag. Du nyttjar det sedan på valfri mottagning och valfri behandling och behandlingslängt, mycket flexibelt.

 • Behöver jag med mitt FLEXKORT/MASSAGEKORT varje gång? 

Svar:Har du besökt och nyttjat ditt kort hos oss tidigare så skall vi kunna spåra upp det i våra system. På ditt magnetkort hittar du en sifferkod, den kan du notera i din telefon eller liknade för den koden gör det enklare för oss att ta betalt om du glömmer ditt kort.

 • Kan någon annan nyttja mitt FLEXKORT? 

Svar:Vi har två varianter av FLEXKORT, personligt/opersonligt. Som du hör på namnen så är det ena personligt och det är för dig som nyttjat någon form av friskvårdsbidrag, då kan endast du nyttja kortet. Ett opersonligt kort går bra att nyttja av någon annan.

 • Kan jag se mitt saldo på FLEXKORTET?

Svar:Efter varje besök så ska du få ett mail med saldo, får du inte det kan du maila info@flexmassage.semed ditt FLEXKORTs nr (står på kortet) så ser vi till att du får dessa meddelanden. Du kan även söka på ditt saldo på vår mobilanpassade bokningssida. Kortet är giltigt 12mån från senaste laddningen, du kan alltså fylla på din kort.

 • Kan jag bjuda någon annan på massage med mitt friskvårdsbidrag? 

Svar:Nej, det går inte. Ditt friskvårdsbidrag är till för att du som arbetstagare skall hålla dig frisk och må bra i din kropp. Detta är reglerat via skatteverkets regler. Det gäller även om du köpt Flexkort eller Massagekort.

 • Kan man få kvitto på en behandling jag redan varit på? 

Svar:Har du tappat bort ett kvitto så kan vi ta ut en kvittokopia. Kontakta den mottagning du besökt https://flexmassage.se/kontakt/

 • Kan jag komma till mottagningen och köpa presentkort eller produkter? 

Svar:Vi har en obemannad reception på alla våra mottagningar och massörerna tar själva betalt av sina kunder. Vi hänvisar köp till vår WEBBSHOP https://shop.baraboka.se/flexmassage Vill du ha ett fysiskt magnetkort istället för värdebevis så kan vi lösa ett köp på mottagning, men kontakta då oss innan så hittar vi en lucka åt dig så du slipper vänta och massörerna bara har avsatta tider mellan behandlingarna för att ta hand om bokade kunder. Enklast är då om du skickar ett mail till den mottagningen du önskar besöka så återkopplar vi till dig och meddelar vilka tider det går bra att komma https://flexmassage.se/kontakt/

 • +1 behandlingar, kan man betala med två olika sätt?

Svar:Det går bra, du kan lägga ett meddelande i noteringsrutan ifall du vill förbereda massören.

 • Kan jag välja massör? 

Svar: När du bokar dig online så kan du välja kollega på höger sida när du valt mottagning. Skulle massören bli sjuk så meddelar vi dig om vem som blir ersättare.

Efter behandling

 • Är det något jag skall tänka på efter behandlingen? 

Svar:Drick vatten, ta det lugnt, vila gärna. Ha inte bråttom efter din behandling så att du kan njuta av att vara avslappnad.

Är det vanligt att man får ont eller blåmärken av massage?
Svar: 
Våra behandlingar är djupgående och att få en ”träningsvärkskänsla” är mycket vanligt och inget farligt. Du kan uppleva att det gör lite ondare i de muskler som behandlats upp till 5 dagar efter din behandling om du varit mycket spänd. Har du smärta eller domningar ut i extremiteter (armar eller ben) efter din behandling så Kontakta den mottagning du besökt https://flexmassage.se/kontakt/skriv gärna ditt telefonnummer samt när det passar att vi återkopplar.
Vid bindvävsmassage är blåmärken (sugmärken mycket vanligt) och det kan ömma lite på de områden som behandlats, det kan ta upp till en vecka för dessa att lägga sig och det är inte heller något som är farligt, men kan se riktigt illa ut, men brukar inte göra lika ont som det ser ut.

 • Kan jag dricka alkohol efter massagen? 

Svar:Det går bra, men tänk på att fylla på med vatten först och att du kan påverkas mer av alkohol efter massagen än en annan dag.

 • Finns det möjligt och duscha hos er efter behandlingen? 

Svar:Vi har inga duschmöjligheter hos oss, vi torkar av överflödig olja från behandlingar med handdukar.

 • Behöver jag flera behandlingar?

Svar:Vi rekommenderar regelbundna behandlingar med massage för alla våra kunder ungefär var 4e vecka. Men 9 av 10 kunder besöker oss när de redan upplever smärta/stelhet eller problem i muskulaturen. Då kan en behandling göra stor skillnad, men eventuellt behövs upprepade behandlingar lite tätare t.ex. 4 behandlingar på 2-4 veckor för att få igång cirkulation och avslappning. Du får rådgivning av din massör efter din behandling.