Vanligaste frågorna

Vi får dagligen olika frågor som rör massage och våra behandlingar, och har nu därför svarat på några av de vanligaste frågorna här under. Har du någon fråga som inte står med kan du alltid fråga din massör vid ditt nästa besök!

Från vilken vecka kan jag gå på gravidmassage?

Från och med vecka 12 kan du gå på gravidmassage. Det är aldrig någon fara att gå på gravidmassage för dig eller fostret, rekommendationen för 12 veckor är endast för att skydda massören under den första kritiska perioden av graviditeten.img_2409

Kan jag gå på massage när jag är förkyld?

Att gå på massage vid förkylning är ingen fara så länge du inte har någon feber. Massage kan däremot utlösa en förkylning som ligger och gror på grund av de slaggprodukter som frigörs samt den ökade cirkulationen i kroppen.

Fungerar massage vid ryggskott och nackspärr?

Vid nackspärr eller ryggskott kan man gå på massage, viktigt att veta är dock att massagebehandlingen blir något försiktigare än i vanliga fall kring det aktuella området. Under behandlingen försöker även massören hitta den troliga orsaken till ryggskottet eller nackspärren. Det är alltid bra att även försöka röra på sig lite försiktigt för att få igång en ökad blodcirkulation i musklerna i det smärtsamma området.

Hur ofta bör jag gå på massage?

Detta är en väldigt individuell fråga som varierar från person till person., Vi brukar dock rekommendera att du till en början går lite intensivare i en period ca 1 gång/vecka i 2-3 veckor för att senare gå mer regelbundet med lite längre uppehåll ca 1 gång/månad. Detta då vi har sett bäst resultat på våra kunder genom detta.

Vad är egentligen skillnaden mellan bindväv och djupgående klassisk massage?

Den största skillnaden mellan bindvävsmassage och djup klassisk massage är behandlingsmetoden. Vid bindvävsmassage använder vi oss av en vakuummaskin där vi lyfter på vävnaden runt musklerna för att släppa på spänningar och öka blodcirkulationen kraftigt, Vid djup klassisk massage är det traditionell massage som genomförs. Här behandlar vi till stor del triggerpunkter samt djupgående i muskeln genom olika massagegrepp.img_1695

 

Muskelinflammation och massage

Vid muskelinflammation är det viktigt att hitta den bakomliggande orsaken till inflammationen. Detta för att inflammationen ska försvinna. Inflammation är nämligen kroppens sätt att reagera vid en långvarig belastning som kroppen inte tycker om.

Att få massage på det inflammerade området är ingen fara, det uppfattas i många som väldigt skönt och kan dessutom resultera i en kortsiktig avslappning i muskeln och har till viss del en hjälpande effekt.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.