Våra bästa stretchråd vid löpning

I och med att vi stolt kan titulera oss som massageleverantör till Göteborgsvarvet 2017 ska vi idag dela med oss av våra bästa tips för dig som springer långt, kort eller kanske inget alls. Dessa stretchar gör dig och din kropp väldigt gott. Testa själv och upptäck skillnaden!

Sätet

Vi börjar med den stretch som man lätt glömmer bort men som är väldigt viktig vid exempelvis löparknä, sätet. Något som vi tog upp i vårt föregående inlägg om just löparknä.

Vid löpning blir sätesmuskeln ofta väldigt spänd då det är den starkaste och mest drivande muskeln i ett löpsteg. Muskeln jobbar även med att inte låta knät falla in och därmed riskera exempelvis löparknä.

Vader

En annan väldigt viktig del att stretcha när du springer är vaderna. Vaderna består av en inre vadmuskel och en yttre och därför är det viktigt att båda stretchas. Genom att stretcha vaden  med hjälp av exempelvis en vägg och med både rakt och böjt  knä kommer du komma åt de båda muskelkropparna.

Här visas stretchen med böjt knä för att komma åt den inre vadmuskeln. Sträcker du på knät är det den yttre vadmuskeln som stretchas mest.

 

Framsida lår

Vi går vidare med den stora muskelgruppen på framsidan lår som även den gärna blir trött och spänd efter flera löprundor. Genom att sträcka ut muskeln minskar du risken att den blir stram och för kort vilket i sin tur kan resultera i roterat bäcken.

Att stretcha framsida lår går även utmärkt att göra ståendes. Vid denna stretch är det vanligt att höftböjaren också strechas vilket ger övningen mer effektivitet.

Har du frågor kring andra bra stretchövningar kan du alltid fråga din massör vid ditt nästa besök eller varför inte spana in vår “stretch-pärm” som finns på alla våra mottagningar.

Varmt välkommen in till oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.