Våra bästa träningstips -del 1

Många som kommer till oss går dagligen runt med med värk i ryggen. Detta efter långa stillasittande arbetsdagar som belastar våra ryggar på ett felaktigt sätt. Träning som stärker upp ryggen och bålen tillsammans med massage är den metod som vi ser ger bäst resultat, och vi kommer därför idag dela med oss av våra bästa träningsövningar för att stärka upp just ryggen samt bålen för en god hållning under hela arbetsdagen, vilket i sin tur minskar den felaktiga belastningen på ryggen och smärtan minskar.

En absolut favorit övning för att stärka upp partiet kring skulderbladen är övningen RODD. Denna övning hjälper dig att hålla ihop skulderbladen vilket ger en bra stabilitet samt förbättrad hållning. Vid stillasittande jobb framför exempelvis en dator är det väldigt vanligt att vi blir något framåtroterade i axlarna vilket i sin tur resulterar i att skulderbladen blir något utdragna vilket ger ömma områden och många triggerpunkter.

En annan väldigt bra övning för att stärka hela bålen är den klassiska PLANKAN. Detta är en övning som stärker våra inre magmuskler vilket hjälper till att stabilisera vår bål och förbättra hållningen, för att minska den felaktiga belastningen på kroppen. När du står i plankan är det viktigt att belastar de inre magmusklerna för att inte kompensera med ryggen och riskera att få ont i den under övningen.

 

img_1234img_1233img_1231

Börja med att köra plankan på knä för att hitta rätt stabiliserande muskler. Härifrån kan du senare utveckla med att köra på raka armar och på tårna. För vidare utveckling böj på armarna och ha endast underarmarna i marken samt tårna. Om du vill utveckla även detta kan du lyfta exempelvis ett ben/fot eller en arm/hand från marken vilket ger  större utmaning. 

Är du osäker på vad du kan göra mer än massage  för att förbättra dina smärtsamma områden kan du alltid fråga din massör vid ditt nästa besök om tips och övningar i vardagen för just dina problemområden.

Håll även utkik här på massagebloggen för mer träningstips inom en snar framtid.

Välkommen in till din närmaste mottagning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.