VISSTE DU ATT?

Vi har tidigare i Massagebloggen berättat om hur massage är bra för mer än bara ömma muskler eller som en avkopplande stund. Idag kommer vi ta upp ett symptom som många kanske inte känner till och  som blir allt mer vanlig, tinnitus.

Tinnitus har ökat kraftigt de senaste åren och går delvis att behandla med massage beroende på vad orsaken till tinnitus är, Den vanligaste orsaken till tinnitus är bullerskada, vid exempelvis en konsert eller andra upprepade höga ljud, något som massage tyvärr inte kan behandla. Viss tinnitus är dock en trolig bieffekt från den ökade stressen i vårt samhälle, något som din massör kan hjälpa till med och minska symptomen av.

Vid långvarig stress spänner vi oss mycket omedvetet, vilket resulterar i att våra muskler bli spända och irriterade. Områden som blir mest utsatt under stressiga perioder är musklerna kring nacke, käkar samt muskulaturen kring huvudet. Något som vi i förra “Visste du att” berättade kan leda till spänningshuvudvärk, men alltså också tinnitus.

img_2058

Genom att lokalisera orsaken till problemet kan din massör lätta på spänningar och triggerpunkter, vilket i sin tur kan minska de stressrelaterade tinnitus symptomen och i vissa fall bli helt symptomfri.

Du kan alltid rådfråga med din massör och få hjälp vid funderingar eller problem. Så går du runt i en stressig vardag med tinnitus, prata med din massör vid ditt nästa besök om vad ni gemensamt kan komma fram till för lösning och hitta orsaken till tinnitus. För du vet väl om att våra massörer alltid skräddarsyr behandlingen utifrån dina behov!

Varmt välkommen in till någon av våra fyra mottagningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.