VISSTE DU ATT? – Spänningshuvudvärk

Vanliga orsaker till varför våra kunder går på massage är ofta ömma och stela muskler eller i syfte att bara få en stunds avkoppling. Men visste du att massage är bra för så mycket mer?

I Massagebloggen under rubiken “Visste du att?” kommer vi framöver att ta upp vanliga problem eller symptom som våra kunder kommer till oss med och som vi genom massagen kan lindra, förebygga eller bota helt.

Första temat vi kommer ta upp är spänningshuvudvärk. Spänningshuvudvärk lokaliseras oftast i just huvudet, men orsaken till problemet kan komma från helt andra ställen. Vanligt är att värken orsakas av spända muskler och leder i skulderpartiet, nacken, halsen, käkar eller vid skallbenet. Genom djupgående massage med fokus på triggerpunker kan man hitta en indikation på var det onda kommer ifrån. Exempelvis kan triggerpunkter i skulderbladen stråla upp i huvudet och därigenom orsaka huvudvärken. Genom att behandla triggerpunker som orsakat spänningarna i muskler och leder möjliggör man att huvudvärken faktiskt kan lätta och ge efter.

För att bli av med din spänningshuvudvärk är det viktigt att du även hittar orsaken till varför den uppstår. Vi vet att stela och spända muskler kan orsaka huvudvärk, så hur förebygger vi då detta? Stress och fysisk inaktivitet är de vanligaste faktorerna till uppkomsten av spända och stela muskler. Faktorer som i sig bidrar till tex. sömnbrist, dålig hållning, dåliga vanor mm. Därför är det viktigt att man ser till helheten i sin livsstil när man ska förebygga eller behandla ett problem som spänningshuvudvärk. Djupgående massage i kombination med minskad stressnivå och ökad fysisk aktivitet är en bevisad fungerande metod för att minska eller bli av med problemet helt. Kom ihåg att fysisk aktivitet kan vara allt ifrån lättare vardagsmotion, som att ta kortare promenader, till att träna pulshöjande aktiviter, allt är bättre än inget!

img_2058
Massage av halsmuskulatur är ofta en viktig del i behandlingen av spänningshuvudvärk

Beroende på hur länge du haft problemet kan det också ta olika lång tid att bli av med det. Vi rekommenderar dig att rådgöra med din massör hur ofta du behöver gå på massage för att underhålla samt förebygga. Våra massörer gör alltid en behovsanalys och ger dig den bästa rådgivningen som du behöver i samband med din behandling!

Är det något problem eller besvär som behandlingar hos Flexmassage hjälp dig med som du vill berätta om i massagebloggen? Maila gärna till info@flexmassage.se, skriv “Massagebloggen” i rubriken, så kanske vi tar med din berättelse i en intervju nästa gång. 

Är du nyfiken på vilka positiva effekter just du kan få, varmt välkommen in till någon av våra fyra mottagningar här i Göteborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.